VEELGESTELDE VRAGEN

VEELGESTELDE VRAGEN TROUWFOTOGRAFIE

1. Hoe lang vooraf moet ik een bruidsfotograaf boeken?

Het wordt aanbevolen om minimaal 8-18 maanden vantevoren te boeken om te zorgen dat jouw gewenste datum nog beschikbaar is. Zenn Creations is vaak een jaar vooraf al volgeboekt.

2. Wat is het gemiddelde aantal uren voor bruiloftfotografie?

Het aantal uren kan variëren afhankelijk van jullie wensen. Gemiddeld ben ik tussen de 6 en 12 uur aanwezig op een bruiloft. Het minimale aantal uren dat je kunt boeken is 6. 

3. Wat is de bijbehorende stijl van de fotograaf?

Mijn fotografiestijl is “warm & moody”. Alle foto’s worden in de huisstijl van Zenn Creations afgeleverd. Kijk voor voorbeelden op Instagram @zenn.creations.photography. Verder vang ik graag de spontane beelden en laat ik jullie zo min mogelijk echt poseren. Uiteraard bespreken we voor jullie bruiloft uitgebreid de mogelijkheden en sluit ik zoveel mogelijk aan bij jullie wensen. Zenn Creations fotografeert m.b.v. daglicht. Dit betekent dus ook dat er voldoende daglicht aanwezig moet zijn op de locatie's om het beoogde resultaat te krijgen.

4. Hoe lang duurt het voordat ik mijn foto's ontvang?

Dit varieert, maar ik probeer meestal binnen 3-4 weken aan te leveren. Soms kan dit langer duren als ik een erg druk schema heb midden in het bruiloftseizoen. De uiterste aanlevertermijn is 8 weken.

5. Welke apparatuur gebruikt de fotograaf?

Er wordt gebruik gemaakt van zeer professionele apparatuur. De fotograaf is in bezit van de Canon R5 en heeft daarnaast een 2e backup camera bij. Verder is de fotograaf in bezit van diverse lenzen. Waaronder een rf 28-70mm, rf 50mm, rf 85mm en een 35mm macrolens voor de detailfotografie.

Daarnaast heeft de Canon R5 de mogelijkheid om te werken met 2 geheugenkaarten tegelijk. Dat betekent dat alle fotos direct gebackuped worden op de 2e geheugenkaart. 

6. Wanneer ligt de trouwdatum vast bij de fotograaf?

Deze ligt definitief vast nadat jullie de offerte getekend en doorgehaald hebben. (Sinds kort kun je deze ook digitaal ondertekenen). Eerder is de datum nog niet geboekt. Tijdens de offerteperiode (5 dagen) houd ik jullie datum uiteraard wel vast. 

7. Kunnen we een proef loveshoot doen vantevoren om vast te wennen?

Dit is mogelijk. Je kunt de loveshoot extra boeken tegen gereduceerd tarief. Deze vindt plaats een aantal weken voor de bruiloft.

8. Hoeveel tijd is er nodig voor de loveshoot op jullie trouwdag?

Dit kan variëren, maar ik raad aan om 1-2 uur voor de fotoreportage in te plannen. Je kunt deze tijd ook opsplitsen zodat we verdeeld over de dag de plaatjes schieten. Bijv in ochtend 3 kwartier en einde middag of vroeg avond 3 kwartier

9. Wat gebeurt er als de fotograaf ziek wordt of iets persoonlijks tegenzit?

Ik werk samen met een groep fotografen. We fungeren ook als elkaars backup. Zenn Creations zal er alles aan doen het op te lossen en goede vervanging te regelen. 

10. Moet ik als bruidspaar een draaiboek van de trouwdag geven aan de fotograaf?

Ik wil van alle bruidsparen een draaiboek ontvangen. Mocht het draaiboek wijzigen, dan ontvang ik graag een nieuw actueel exemplaar. Een paar dagen voor de bruiloft hebben we nog een detailgesprek waar we de hele dag nog even in detail doorspreken. Ook ontvang je van mij een aantal weken voor de bruiloft nog een vragenlijst mbt jullie dag, locatie, gasten enz. Ik wil onder andere een lijst voor de groepsfotografie. 

11. Ontvang ik alle gemaakte foto's?

Nee, ik zal een selectie maken van de beste foto's en deze bewerken voor jullie. Het aantal foto's dat je ontvangt, is afhankelijk van het aantal uren dat ik aanwezig ben geweest. 

12. Mag ik de foto’s zelf nog bewerken?

Nee dit is niet toegestaan. 

13. Mag ik de foto’s gebruiken voor social media?

Ja dat mag. Gelieve hier dan ook Zenn Creations bij te vernoemen. Ook hier geldt: de foto’s mogen niet aangepast of veranderd worden. 

14. Kan ik extra zwart-wit foto’s krijgen?

Ja dit is mogelijk tegen een meerprijs

15. Hoe worden de foto’s aangeleverd?

Je ontvangt de foto’s via een online galerij. Deze is beveiligd en alleen voor jullie toegankelijk. Het staat je vrij de toegang te delen met mensen van wie jullie het fijn vinden als ze ook de foto’s kunnen bekijken. Je kunt via deze galerij ook de foto's downloaden. Let op: het zijn grote bestanden en ze nemen dus veel ruimte in beslag.

16. Foto’s kiezen voor je album

Via de online galerij waar al je foto’s in staan kun je ook je foto’s kiezen. Je maakt dan een favorietenlijst aan en kunt deze eenvoudig doorsturen naar de fotograaf. De foto’s worden dan gebruikt om een album samen te stellen. 

17. Kunnen we foto's afdrukken?

Ja, alle foto's die je ontvangt, zijn digitaal en kunnen worden afgedrukt.

18. Fotografeert de fotograaf alleen?

Dit hangt van wat jullie willen. Tegen een meerprijs kan er een second shooter ingezet worden voor een aantal uren. 

19. Wat gebeurt er als we de tijd van onze offerte overschrijden?

Als je de tijd van de fotosessie overschrijdt, worden extra kosten in rekening gebracht op basis van het afgesproken uurtarief.

20. Kan ik mijn fotograaf ontmoeten voordat ik een beslissing neem?

Ik plan altijd een vrijblijvende kennismaking in om samen te bekijken of wij een match zijn. Dit kan via Zoom of op mijn kantoor. Daarna kun je indien gewenst een offerte laten maken. 

21. Kan ik ZENN creations ook boeken voor een bruiloft in het buitenland?

Dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Ik ga er graag (vrijblijvend) met je over in gesprek.

22. Wanneer ontvang ik een factuur?

Je ontvangt ongeveer 2 weken voor de bruiloft een factuur. Deze moet voldaan zijn. voor de dag van de bruiloft.

23. Wordt de reistijd meegenomen in de urentelling van de fotograaf?

Nee, de reistijd van de fotograaf wordt niet meegenomen in de urentelling. Wel wordt er een kilometervergoeding in rekening gebracht per gereden kilometer. Heb je twee fotografen geboekt dan heb je te maken met dubbele kilometervergoeding.

24. Kan ik ook een videograaf boeken naast de fotograaf?

Ja dat kan. Zenn Creations werkt met diverse videografen samen. Je kunt hieruit zelf een keuze maken en het verder rechtstreeks afhandelen met de videograaf.

Kan Zenn Creations ook helpen met andere zaken rondom mijn bruiloft?

Dit is zeker mogelijk. Door de vele bruiloften waar Zenn Creations de fotografie heeft verzorgd, is er een heel netwerk ontstaan waar we uit kunnen putten. Dat betekent dat we zeker een advies kunnen geven voor

  • visagisten
  • kappers
  • weddingplanners
  • stylisten
  • locaties
  • bruidskledingzaken
D88619B8 3E66 4501 ABF2 E94A5E8FDDE6

IMG 9067
IMG 9170
IMG 7442
IMG 7055
IMG 9087
IMG 6888

KIJK VOOR HET MEEST ACTUELE PORTFOLIO OP INSTAGRAM