VEELGESTELDE VRAGEN

VEELGESTELDE VRAGEN TROUWFOTOGRAFIE

1. Hoe lang vooraf moet ik een bruidsfotograaf boeken?

Het wordt aanbevolen om minimaal 8-18 maanden vantevoren te boeken om te zorgen dat jouw gewenste datum nog beschikbaar is. Zenn Creations is vaak een jaar vooraf al volgeboekt.

2. Wat is het gemiddelde aantal uren voor bruiloftfotografie?

Het aantal uren kan variëren afhankelijk van jullie wensen. Gemiddeld is de fotograaf tussen de 6 en 12 uur aanwezig op een bruiloft. Het minimale aantal uren dat je kunt boeken is 6. Het maximale aantal uren voor 1 fotograaf is 12 uur. Wil je graag meer uren, dan gaan we werken met een second shooter. Hij of zij komt dan het avonddeel vastleggen.

3. Wat is de bijbehorende stijl van de fotograaf?

De fotografiestijl van Zenn Creations is “warm & moody”. Alle foto’s worden in de huisstijl van Zenn Creations afgeleverd. Kijk voor voorbeelden op Instagram @zenn.creations.photography. Verder vangt de fotograaf graag de spontane beelden en laat de fotograaf jullie zo min mogelijk echt poseren. Uiteraard bespreken we voor jullie bruiloft uitgebreid de mogelijkheden en sluit de fotograaf zoveel mogelijk aan bij jullie wensen. Zenn Creations fotografeert m.b.v. daglicht. Dit betekent dus ook dat er voldoende daglicht aanwezig moet zijn op de locatie's om het beoogde resultaat te krijgen.

4. Hoe lang duurt het voordat ik mijn foto's ontvang?

Soms kan dit langer duren als er een erg druk schema is midden in het bruiloftseizoen. De uiterste aanlevertermijn is 12 weken.

5. Welke apparatuur gebruikt de fotograaf?

Er wordt gebruik gemaakt van zeer professionele apparatuur. De fotograaf is in bezit van de Canon R5 en een Canon R6. Verder is de fotograaf in bezit van diverse lenzen. Waaronder een rf 28-70mm, rf 50mm, rf 85mm en een 35mm macrolens voor de detailfotografie.

Daarnaast hebben deze toestellen de mogelijkheid om te werken met 2 geheugenkaarten tegelijk. Dat betekent dat alle fotos direct gebackuped worden op de 2e geheugenkaart. 

6. Wanneer ligt de trouwdatum vast bij de fotograaf?

Deze ligt definitief vast nadat jullie de offerte getekend en doorgehaald hebben. (Sinds kort kun je deze ook digitaal ondertekenen). Eerder is de datum nog niet geboekt. Tijdens de offerteperiode (5 dagen) houden we jullie datum uiteraard wel vast. 

7. Kunnen we een proef loveshoot doen vantevoren om vast te wennen?

Dit is mogelijk. Je kunt de loveshoot extra boeken tegen gereduceerd tarief. Deze vindt plaats een aantal weken voor de bruiloft.

8. Hoeveel tijd is er nodig voor de loveshoot op jullie trouwdag?

Dit kan variëren, maar Zenn Creations raadt aan om 1-2 uur voor de fotoreportage in te plannen (excl. reistijd). Je kunt deze tijd ook opsplitsen zodat we verdeeld over de dag de plaatjes schieten. Bijv in ochtend 3 kwartier en einde middag of vroeg avond 3 kwartier

9. Wat gebeurt er als de fotograaf ziek wordt of wanneer om persoonlijke redenen de fotograaf niet aanwezig kan zijn?

Binnen Zenn Creations werken  een aantal fotografen. We fungeren ook als elkaars backup en kunnen elkaar goed vervangen. Zenn Creations zal er alles aan doen het op te lossen en goede vervanging te regelen. De nabewerking van de foto’s zal altijd in de Zenn Creations huisstijl zijn  

10. Moet ik als bruidspaar een draaiboek van de trouwdag geven aan de fotograaf?

Zenn Creations wil van alle bruidsparen een draaiboek ontvangen. Mocht het draaiboek wijzigen, dan ontvangt Zenn Creations graag een nieuw actueel exemplaar. Een paar dagen voor de bruiloft vindt er nog een detailgesprek waar we de hele dag nog even in detail doorspreken. Ook ontvang je van Zenn Creations  een aantal weken voor de bruiloft nog een vragenlijst mbt jullie dag, locatie, gasten enz. Wij willen onder andere een lijst voor de groepsfotografie. 

11. Ontvang ik alle gemaakte foto's?

Nee, de fotograaf zal een selectie maken van de beste foto's en deze bewerken voor jullie. Het aantal foto's dat je ontvangt, is afhankelijk van het aantal uren dat de fotograaf aanwezig is geweest. 

12. Mag ik de foto’s zelf nog bewerken?

Nee dit is niet toegestaan. 

13. Mag ik de foto’s gebruiken voor social media?

Ja dat mag. Gelieve hier dan ook Zenn Creations bij te vernoemen. Ook hier geldt: de foto’s mogen niet aangepast of veranderd worden. 

14. Kan ik buiten de fotoserie nog een aantal extra foto’s in zwart-wit krijgen?

Ja dit is mogelijk tegen een meerprijs.

15. Hoe worden de foto’s aangeleverd?

Je ontvangt de foto’s via een online galerij. Deze is beveiligd en alleen voor jullie toegankelijk. Het staat je vrij de toegang te delen met mensen van wie jullie het fijn vinden als ze ook de foto’s kunnen bekijken. Je kunt via deze galerij ook de foto's downloaden. Let op: het zijn grote bestanden en ze nemen dus veel ruimte in beslag.

16. Foto’s kiezen voor je album

Via de online galerij waar al je foto’s in staan kun je ook je foto’s kiezen. Je maakt dan een favorietenlijst aan en kunt deze eenvoudig doorsturen naar de fotograaf. De fotograaf weet dan wat je favorieten zijn en houdt hiermee rekening bij samenstelling album.

17. Kunnen we foto's afdrukken?

Ja, alle foto's die je ontvangt, zijn digitaal en kunnen worden afgedrukt.

18. Fotografeert de fotograaf alleen?

Dit hangt van wat jullie willen. Tegen een meerprijs kan er een second shooter ingezet worden voor een aantal uren. 

19. Wat gebeurt er als we de tijd van onze offerte overschrijden?

Als je de tijd van de fotosessie overschrijdt, worden extra kosten in rekening gebracht op basis van het afgesproken uurtarief.

20. Kan ik mijn fotograaf ontmoeten voordat ik een beslissing neem?

Zenn Creations plant altijd een vrijblijvende kennismaking in om samen te bekijken of wij een match zijn. Dit kan via Zoom of op ons kantoor. Daarna kun je indien gewenst een offerte laten maken. 

21. Kan ik ZENN creations ook boeken voor een bruiloft in het buitenland?

Dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Zenn Creations gaat er graag (vrijblijvend) met je over in gesprek.

22. Wanneer ontvang ik een factuur?

Je ontvangt ongeveer 2 weken voor de bruiloft een factuur. Deze moet voldaan zijn voor de dag van de bruiloft.

23. Wordt de reistijd meegenomen in de urentelling van de fotograaf?

Nee, de reistijd van de fotograaf wordt niet meegenomen in de urentelling. Wel wordt er een kilometervergoeding in rekening gebracht per gereden kilometer. Heb je twee fotografen geboekt dan heb je te maken met dubbele kilometervergoeding.

24. Kan ik ook een videograaf boeken naast de fotograaf?

Ja dat kan. Zenn Creations werkt met diverse videografen samen. Je kunt hieruit zelf een keuze maken en het verder rechtstreeks afhandelen met de videograaf.

25. Kan ik de originele RAW bestanden ontvangen?

Nee dit is niet mogelijk. Deze blijven te alle tijden eigendom en in bezit van de fotograaf.

26. Hoeveel nabewerkte foto's ontvang ik?

6 uren: 250 foto's
8 uren: 300 foto's
10 uren: 350 foto's
12 uren: 400 foto's
14 uren: 450 foto's

27. Kan Zenn Creations ook helpen met andere zaken rondom mijn bruiloft?

Dit is zeker mogelijk. Door de vele bruiloften waar Zenn Creations de fotografie heeft verzorgd, is er een heel netwerk ontstaan waar we uit kunnen putten. Dat betekent dat we zeker een advies kunnen geven voor

  • visagisten
  • kappers
  • weddingplanners
  • stylisten
  • locaties
  • bruidskledingzaken

28. Hoe worden de foto's nabewerkt? 

De foto's worden nabewerkt in de huisstijlkleur van Zenn Creations. Een andere nabewerking is niet mogelijk. Verder worden de foto's bijgesteld qua belichting, contrast en helderheid waar nodig. We zullen niet bij elke foto complete gezichten gaan retoucheren enz. Wel zullen we indien nodig deze wel een beetje "smoothen".
“Authentieke beelden gaan boven perfecte beelden”. Wil je graag ook wat afwisseling met zwart-wit beelden dan is dit mogelijk. Wij zullen zelf naar inzicht bekijken welke foto's hier geschikt voor zijn. Wil je extra foto's in zwart-wit, dan geldt hiervoor een meerprijs.

29. Kan ik ook groepsfoto's laten maken op onze bruiloft?

Ja dit is uiteraard mogelijk. Zorg dat je hiervoor vooraf al het plan klaar hebt. Maak een lijst welke groepen in welke volgorde op de foto moeten. Zorg dat er op de dag zelf iemand is die deze coördinatie op zich neemt zodat de fotograaf snel kan werken. Het is belangrijk dat er voldoende tijd vrijgemaakt wordt om deze groepen vast te leggen. Geef vooraf aan de fotograaf door om hoeveel groepen het gaat zodat je weet wat je qua tijd moet vrijmaken

30. Hoe kan in Zenn Creations het makkelijkste bereiken?

Je kunt ons het snelste bereiken via whatsapp of email. Deze worden een aantal keer per dag gecheckt.

  • Whatsapp: 06-16062604
  • Mail: info@zenncreations.n

31. Kan ik ook boudoirfoto's laten maken?

Dit is zeker mogelijk. Dit kan op de dag zelf maar ook paar weken voor de bruiloft. We gaan dan naar een mooie locatie waar we in alle rust foto's maken van jou in de bruidslingerie. We kunnen deze foto's later indien gewenst ook toevoegen aan de fotogalerij van de bruiloft. Deze foto's worden op dezelfde manier bewerkt. Ook kun je hier een kleiner mini-album van laten maken om je aanstaande echtgenoot bijvoorbeeld kado te geven op jullie huwelijksdag.

 

IMG 5429
IMG 9099
IMG 5424
IMG 5416
IMG 9098
IMG 5425
IMG 5414
IMG 9089
IMG 5423
IMG 5431
IMG 9094

KIJK VOOR HET MEEST ACTUELE PORTFOLIO OP INSTAGRAM

IMG 5577
5E38C3E0 C474 455D 93F3 D8E46B204748
IMG 5539
IMG 5535